Fikk næringslivet til å holde pusten

Bruce Dickinson, Svein Gjedrem, Morten Goodwin og Kathrine Aspaas fikk norsk næringsliv til å holde pusten under Inspiration Day.

- Det har vært en fantastisk dag med et godt oppmøte og vi har fått svært gode tilbakemeldinger. Alle foredragene ga oss noe som vi kan ta med oss videre i arbeidsdagen, sier Sami Seikkula, administrerende direktør i OpusCapita.

Velkommen til Inspiration Day 2017!

Inspiration Day 2016, kort oppsummert

Svein Gjedrem_250.jpg
Et politisk dilemma

Svein Gjedrem gav oss hans synspunkt på norsk økonomi i dag og kom med diagnoser som fikk stor oppmerksomhet i salen. Han advarte mot å bruke oljepenger i samme takt som nå og pekte på dilemmaene som regjeringen vil få i årene fremover.

- I neste valgperiode kan eventyret være over; Å kunne øke oljepengebruken, uten å trekke det fra den oppsparte kapitalen. Det vil være et kritisk punkt for norsk økonomi. Skal regjeringen trenge midler til nye ting, som å øke forsvarsutgiftene, øke innsatsen til nye veier og jernbane, må regjeringen enten trekke det fra oljefondet eller kutte i andre utgifter. Og dette vil bare forverres i årene fremover, forklarer Gjedrem. Les også hva pressen skrev her DN.no og e24.noGjedrem advarer mot å knuse sparegrisen

 


Bruce Dickinson_10_350.jpg

Karismatiske Dickinson

For mange var det en spesiell opplevelse å høre foredraget til Bruce Dickinson. Han var svært karismatisk og fortalte om sitt liv på scenen med Iron Maiden, hans liv som forretningsmann – og små historier fra sitt eget familieliv. Under foredraget fortalte han at du må ha mot og klare å stå alene. Velg folkene du har rundt deg med omhu.
 
Hovedbudskapet i foredraget var at vi må balansere risiko, ansvar og gevinst for å bli en suksess som selskap og som leder.

Poenget han til slutt kom frem til var at vi må snakke mer sammen, det er mer effektivt og du skaper gode relasjoner ved å møte opp i person enn å sende en epost, som du kanskje får svar på neste uke. Les også hva pressen skrev dagensperspektiv.no.

 
Morten Goodwin_350.jpg
 
Deep Learning
Morten Goodwin, førsteamanuensis ved Universitet i Agder, kom på scenen med en iver og engasjerte straks hele salen. Kunstig intelligens er i ferd med å gjøre et inntog i alt fra bilkjøring til finansmarkedet. - Kunstig intelligens utkonkurrerer nå mennesker i å forutsi hvilke kunder som er mest verdifulle, avdekker svinde, gjenkjenne bilder og tale, og mye mer, forklarer Goodwin. Kunstig intelligens kan rette tekster bedre enn lærere og i flere tilfeller gjøre diagnoser bedre enn leger. Les også hva pressen skrev dagensperspektiv.no og e24.no.
 
 
 
 
Kathrine Aspaas_3_250.jpg
 
EQ
Siviløkonom, journalist og forfatter Kathrine Aspaas var en frisk vind på scenen. Hun spilte piano, snakket om å våge å gjøre nye ting. Hun fortalte om den emosjonelle revolusjonen.  - Verden er i endring og vi må lære oss hvordan vi skal tilpasse oss den nye hverdagen med rask fremvekst av big data, robotteknologi og kunstig intelligens, sier Aspaas. Det er visse egenskaper som ikke kan erstattes. - Personlige relasjoner kan ikke erstattes av kunstig intelligens. Derfor er det emosjonell og sosial intelligens som er menneskets "konkurransefortrinn" fremover.
 
 
 
 
 
OpusCapita Inspiration Day 2016
 
Norsk og internasjonal økonomi er i endring og vi befinner oss i en ny tid hvor mange opplever usikkerhet. Vi har allerede begynt å se konturene av store endringer som vil komme til å skje, men hvilke forventninger kan vi ha til nær fremtid? Og kan vi gjøre noe for å påvirke egen suksess? Vi har invitert fire foredragsholdere som vil gi sine synspunkter på hva de tror vil drive oss fremover.

Stikkord for denne formiddagen var Norsk økonomi – Kunstig intelligens – Entreprenørskap

Her kan du laste ned hele programmet

 

Ved spørsmål, vennligst ta kontakt med
Charlotte Flø Haanes
OpusCapita AS
charlotte.haanes@opuscapita.com
Mobil +47 957 61 628